BekeLigeti fejlecLogo

 

kreta    logo    okoiskola

Menza, étkezés

Tájékoztató az iskolai étkezés igénybevételéről

Tisztelt Szülők!

A 2011. évi CXC. tv. A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az önkormányzatoknak biztosítani kell étkezési lehetőséget azon tanulók részére, akiknek igénylik, mely szolgáltatás igénybevétele térítésidíj köteles.
1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény előírja, hogy mely esetben kell ingyenesen és az intézményi térítési kedvezményekkel biztosítani az ellátást.

Étkezés megrendelésének, megtérítésének rendje:

  1. Megrendelés:

Az étkezés rendelése és fizetése előre történik.
Ha a gyermek részére étkezést szeretne igényelni 2020/2021-es tanévre, akkor a mellékelt nyomtatványok közül a gyermek részére megfelelőt juttassa el hozzánk elektronikusan, vagy az ügyfélfogadási irodánk bejáratánál lévő postaládába helyezze el.
A nyomtatványok a http://zegesz.hu/kozetkeztetes/nyomtatvanyok honlapon is megtalálhatók.
A mellékelt nyomtatványon kérjük, jelölje be, hogy gyermekének napi hányszori étkezést igényel, illetve ha a felsorolt kedvezmények közül valamelyikre jogosult.
Kollégiumi elhelyzésnél azt is fontos megjelölni, hogy az iskolában – mely iskolában -, vagy a kollégiumban kíván ebédelni a tanuló.
Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a tanév során bármilyen változás történik – pl.: iskola-váltás, normatív kedvezményre való jogosultság/megszűnése – az étkezési csoport felé 10 napon belül szíveskedjen jelezni.
A kedvezményre jogosító igazolásokat minden tanév elején kérjük ismételten benyújtani mindaddig, amíg a jogosultság fennáll. A szülő felelőssége megfelelő időben benyújtani az igazolásokat, ellenkező esetben 100% -os térítési díj fizetésére kötelezett.
A diétás étrend igényléséhez szakorvosi véleményt szükséges csatolni.
Kérjük, adja meg saját elérhetőségeit a későbbi könnyebb kapcsolattartás megkönnyítése érdekében. Középiskolás esetében is a szülő elérhetőségeit kérnénk megadni, mert tapasztalataink szerint a gyermek nem adja tovább a küldött információt, számlát. Köszönjük!

  1. Számlázás:

Az étkezési térítési díj fizetése előre történik, mely mindig az étkezést megelőző hónapban esedékes. Megrendelése alapján az elkészült számla az iskolákban kiosztásra kerül, illetve a megadott emailcímre elküldi a rendszer, de e számla nem minősül elektronikus számlának, ez csak egy lehetőség.
Ha a megelőző hónap 25-ig nem kapja meg a számlát, kérjük, jelezze az ügyfélszolgálat elérhetőségein.
A szeptemberi étkezést augusztus 27-ig szíveskedjen kiegyenlíteni, ellenkező esetben a tanév első napjaiban nem lesz jogosult étkezni a gyermek.

Az iskolai étkezési díj befizetése a következő módokon lehetséges:

  • átutalással: a számlán szereplő bankszámlára;
  • OTP Banknál banki pénztári befizetés;
  • csoportos beszedési megbízással: nyomtatványt az ügyfélszolgálaton lehet kérni telefonon, vagy emailben. Ebben az esetben a felhatalmazónak kitöltés után a felhatalmazást a számlavezető bankkal kell aláíratni, vagy intenetes bank esetén rögzítenie, elfogadását követően a megbízás másolatát / a bank által adott igazolást a ZEGESZ étkezési csoportjához kell eljuttatni (elektronikusan, vagy postaládába helyezve). Fontos visszajuttatni, mert addig nincs lehetőségünk a lehívást elindítani. 

Kérjük, minél többen válasszák a csoportos megbízást, elkerülve a késedelmes fizetés okozta kellemetlenségeket.
Étkezni csak az étkezési térítési díj megfizetését követően lehet. Amennyiben tárgyhó utolsó előtti napjáig nem történik meg a befizetés, a megrendelést az intézmény mindaddig szünetelteti, amíg a térítési díj befizetésre nem kerül.
Az intézményben – napközbeni ellátás keretében – biztosított étkezési térítési díjak megfizetésére a szülő, gyám (törvényes képviselő) köteles.

Felhívom figyelmét, hogy a tanév első napján csak az a gyermek tud étkezni, akinek már be van fizetve az étkezése.
A befizetett étkezés érvényesítése érintős kártyával történik, melynek ára 1000 Ft. Normál esetben a kártya árát – akár az étkezés rendelés – az iskolai beiratkozáskor kell fizetni, de mivel erre jelen esetben erre nincs lehetőség, így a kártya kiosztásakor kérnénk befizetni, átadni kolléganőinknek.

  1. Étkezés:

Első tanítási napon kiosztásra kerülnek a menzakártyák és összeszedésre kerül az ára. Kérnénk a gyermeknek átadni az összeget. A kártyás rendszer érintős bankkártya elvén működik, mely nem ad lehetőséget a kártya nélküli étkezésre. Lyukasztás esetén használhatatlanná válik. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a menzadíj a hónap utolsó előtti napjáig nem kerül rendezésre, a kártya letiltásra kerül, a tanuló nem tudja használni, nem tud étkezni.
Az étkezés minőségével, vagy mennyiségével kapcsolatos reklamációkat a Hungast Zeg Kft-hez kell eljutattni.

  1. Étkezés lemondása:

A szolgáltató az étkezés lemondását, módosítását a tárgynapot megelőző 8 óra 30-ig fogadja el intézményünktől.
Lemondási lehetőségek: ingyenes üzenetrögzítős zöldszámon 80/210-411, illetve email-en Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Későbbi időpontban lemondást fogadni nem áll módunkban, de lehetőséget biztosítunk az ebéd éthordóban történő elszállítására az iskola konyhájáról.
Felhívjuk a Tisztelt Szülő figyelmét, hogy az étkezés lemondása kizárólag a ZeGesznél lehetséges, a tanuló hiányzása nem vonja automatikusan maga után az étkezés lemondását is.

  1. Étkezési csoportunk elérhetőségei:

 

Étkezés rendelés, lemondás:(80)/210-411 (üzenetrögzítőstelefon)
Ügyintézés:92/510-945, 06/30737-0610, 06/30451-7045
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A http://zegesz.hu/kozetkeztetes oldalon további kérdésekre is választ talál (nyomtatványok, igénylőlapok, stb.) és közösségi oldalunkon friss hírekkel szolgálunk.

Köszönöm együttműködését!

Zalaegerszeg, 2020. április 14.

Gehér Mariann
igazgató sk.       

Kategória: